ARDA TURAN uskoro bi mogao ostati bez kluba i u 32. godini dotaknuti dno karijere koja je, u najavi, trebala biti daleko veća nego što trenutačno jest.

Ovaj ofenzivac od 2011. do 2014. briljirao je u Atletico Madridu kod Chola Simeonea nakon čega je za 34 milijuna eura otišao u Barcelonu. Tamo se nije snašao pa je 2017. otišao u turski Bašakšehirspor gdje su počeli veliki problemi sa stvarima nevezanim za nogomet.

Njemu je u Turskoj prijetilo 12 godina zatvora jer je pretukao poznatog turskog pjevača Berkaya Sahina. Uz to je i seksualno maltretirao njegovu suprugu i prijetio im pištoljem.

Ardu se teretilo zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, seksualnog napada i neovlaštenog posjedovanja oružja. Istanbulski sud mu je izrekao uvjetnu zatvorsku kaznu od dvije godine i osam mjeseci uz period kušnje od pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bašakšehirspor ga je nakon svega kaznio oduzimanjem sedmomjesečne plaće, da bi ga se uskoro skroz odrekao.

Sada u Španjolskoj pišu da mu preostaje vratiti se u Barcelonu s kojom i dalje ima ugovor, no tamo tek nema mjesta za Ardu. 

U karijeri je još igrao za Galatasaray i Manisaspor, dok je za reprezentaciju Turske u 100 nastupa zabio 17 golova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Barcelona ga je platila 34 milijuna eura, sad mu je karijera skroz uništena / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.