PREDSJEDNIK Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales odbacio je u utorak mogućnost da zbog eventualnog prekida prvenstva Barcelona postane prvak jer trenutno zauzima vodeću poziciju.

Barcelona ima 58 bodova, a Real Madrid dva manje. Prvenstvo je zaustavljeno prošli četvrtak, 11 kola prije kraja. S obzirom na to da nije izgledno da će se nastaviti za dva tjedna, kao što je bilo prvotno zamišljeno, pojavila se ideja da se Barcelonu proglasi prvakom i tako zaključi ova sezona.

“Prvi scenarij je da prvenstvo bude odigrano do 30. lipnja, na bilo koji način. Ja to u ovom trenutku ne mogu garantirati. Ja sada ne mogu ništa garantirati. Priča se da će, ako ne bude odigrano do tada, završiti postojećim stanjem na tablici”, rekao je Rubiales na konferenciji za medije u Madridu.

“No to bi bila strašna nepravda. Sadašnje stanje na tablici neće presuditi o tome tko će biti prvak”, dodao je.

Rubiales je rekao da će prvenstvo biti produljeno i nakon 30. lipnja ako do tada ne završi.

“Budemo li nakon toga morali sljedeće prvenstvo početi kasnije ili u drugom formatu, to ćemo učiniti budu li se svi klubovi složili. To je formula koju smo pronašli”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javier Tebas, predsjednik La Lige, koja organizira prvenstvo, u ponedjeljak je rekao kako je uvjeren da će prvenstvo završiti odigravanjem svih utakmica unatoč sadašnjoj situaciji.

Španjolska vlada je u nedjelju uvela izvanredno stanje na 15 dana, no u ponedjeljak je poručila da će ono vjerojatno biti produljeno jer se u tom roku ne može zaustaviti širenje koronavirusa. Izvanredno stanje uključuje zatvaranje svih stadiona i objekata za razonodu.

Španjolska je nakon Italije zemlja s najviše zaraženih u Europi.

U Španjolskoj je u utorak broj novooboljelih od koronavirusa skočio za 2557, čime je ukupan broj dosegnuo 11.748. Broj preminulih je porastao s 309 na 533 pa je utorak bio najsmrtonosniji dan otkako je 3.ožujka umro prvi pacijent.

Pogledajte kako Barcin vratar Ter Stegen trenira u karanteni:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – “Barcelona neće biti prvak ako se prvenstvo ne odigra do ljeta” / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.