Radiostanica “Catalunya Radio” prenosi da je španski nogometni prvak Barcelona zainteresiran za rođenog Zeničanina Antu Budimira! Riječ je 28-godišnjem napadaču Majorke, Barcinog ligaškog rivala, koji je u 22 nastupa postigao osam golova uz dvije asistencije.

Budimir je ranije nastupao za mladu reprezentaciju Hrvatske, ali ne i za seniorsku. Na radar Barce dospio je zbog odličnih igara za Majorku, ali i zbog činjenice da je Barci sužen izbor za angažiranje novih igrača.

Ukoliko se povreda Osmana Dembelea (Ousmane Dembele) pokaže toliko ozbiljnom da on neće moći igrati duži period, katalonskom klubu bilo bi omogućeno da van prijelaznog roka, koji je već završen, angažira novog igrača.

No, u tom slučaju, prema propisima u Španiji, izbor bi bio ograničen samo na fudbalere koji trenutno igraju u ovoj državi. Jedan od njih je i Budimir. Katalonci ga dobro pamte, jer im je 7. decembra postigao dva gola u porazu Majorke od 2:5.

On je prošlog juna stigao u Majorku iz italijanskog Krotonea. Ranije je nastupao i za hrvatske klubove Goricu, Inter Zaprešić i Lokomotivu, njemački Sent Pauli, italijansku Sampdoriju… 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Barcelona želi napadača iz Zenice / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.