Baždarević: Očekujem da će biti teško od prve minute, ali imamo svoje adute

klix.ba
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević još jednom je pred meč protiv Belgije u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine rekao kako vjeruje u pobjedu našeg tima.

“Očekujem da će biti teško od prve minute, ali mi imamo svoje adute. Radili smo na više planova i na više opcija pred meč protiv Belgije. Svi znate da ćemo u ovom meču tražiti rezultat, iako već svi znamo protiv kakvog protivnika igramo. Spremni smo da damo sve od sebe za takav rezultat. Ipak, utakmica se ne odlučuje u prvih 15 minuta i mi svih 95 minuta moramo biti na vrhunskom nivou”, rekao je Baždarević.

Nakon toga, kaže kako reprezentativci uvijek rade kvalitetno na treninzima, te da ne može predvidjeti kako će se sutrašnja utakmica odvijati.

“Uvijek radimo najbolje moguće na treninzima kako bi bilo što bolji. Kakvo ćemo lice sutra pokazati zavisi će i od situacije na utakmici, a mi uvijek želimo da pokažemo naše najbolje lice, pa tako i sutra. Da li ćemo napadati ili se braniti zavisi od trenutka, a to i nije bitno ukoliko pristup svih 11 igrača budu igrali dobar fudbal, srcem i glavom”, rekao je selektor Mehmed Baždarević.

Meč između Bosne i Hercegovine i Belgije igra se u subotu s početkom u 18 sati, a našoj selekciji u ovom meču odgovara isključivo pobjeda kako bi zadržali šanse za plasman na smotru najboljih sljedeće godine u Rusiji.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...