Fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine večeras je zabilježila i drugi trijumf u 2016. godini. U Cirihu je s 2:0 savladana Švicarska u prijateljskom susretu.

Sigurno da je ovo bio najbolji meč Zmajeva pod vodstvom Mehmeda Baždarevića. Djelovali smo rastrčano, borbeno i više željeli pobjedu, koja je stigla kao nagrada za sav uloženi trud.

Zadovoljstvo igrom i rezultatom nije skrivao ni selektor.

“Zadovoljni smo rezultatom jer smo pobijedili jednu jako dobru reprezentaciju. Imali smo dobar početak utakmica, gdje smo na vrijeme dali gol. S velikom borbenošću smo im uspjeli parirati i ostvariti pobjedu koja je za nas jako važna”, rekao je Baždarević na press konferenciji nakon utakmice.

Selektor je još jednom istakao da računa na sve igrače, pa i na one koji nisu bili sada na spisku.

“Do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u septembru mnogo toga se može promijeniti i ne mogu reći da li je ovo najbolja postava trenutno. Još je puno pripremnih utakmica pred nama i svašta se može promijeniti”, zagonetno je poručio popularni Meša.

Najviše ga je obradovala naša dobra igra u polju.

“Izašli smo da odigramo dobar meč, to je bilo najvažnije. Borbenost nije izostala i bilo je perioda u kojima smo jako dobro igrali. Ima stvari koje mogu i bolje, ali ne trebamo tražiti mane sada. Ako budemo tražili mane u ovoj utakmici onda se jako malo razumijemo u fudbal”, iskreno je kazao Baždarević.

Također, dodao je da su igrači iz Premijer lige BiH opravdali poziv u dres s državnim grbom.