ENGLESKA je slavila 6:0 na gostovanju u Bugarskoj u sklopu kvalifikacija za Euro u skupini A te time radi veliki korak k plasmanu na glavni turnir.

Utakmica, koju je sudio hrvatski sudac Ivan Bebek, nije prošla bez nereda domaćih navijača koji su rasističkim povicima i nacističkim pozdravima uzrokovali dva prekida. Prvi se dogodio nakon 30 minuta kad je Bebek zaustavio dvoboj zbog rasističkih povika s tribina.

U skladu s UEFA-inim protokolom putem razglasa zamolilo se navijače da prestanu sa sramotnim skandiranjem, ali oni su se na to oglušili i uvredljivim gestikulacijama pokazali da ne misle stati, već su nastavili po svom.

Disgusting. pic.twitter.com/a0gfQZhoVF

— BeanymanSports (@BeanymanSports) October 14, 2019

Bulgaria fans react to a stadium announcement asking for the racist behaviour to stop with Nazi salutes pic.twitter.com/eUFqFE8pzk

— BeanymanSports (@BeanymanSports) October 14, 2019

Kapetan Bugarske Ivan Popov otišao je do tribine domaćih navijača na poluvremenu i zatražio da prestanu raditi nerede, ali nisu ga poslušali. U 41. minuti izbornik Engleske Gareth Southgate prijavio je novo uznemiravanje, Bebek je ponovno zaustavio igru, a igrači su sačekali da se putem razglasa pozove na prekid sramotnog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulgaria captain Ivelin Popov has been pleading with the home fans at half-time to stop the racist chanting. pic.twitter.com/bH77WOzKnY

— SPORTbible (@sportbible) October 14, 2019

To je prouzrokovalo da Hrvat dodijeli čak šest minuta nadoknade u prvom dijelu. Skupina navijača u crnim kapuljačama koja je radila nerede napustila je tribine nekoliko minuta prije kraja utakmice.

Zanimljivo, dan prije utakmice izbornik Bugarske i nekadašnji trener Hajduka Krasimir Balakov izjavio je da kod njih u Bugarskoj rasizma nema.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?Izvor: / index.hr