Još uvijek nije poznato ko će režirati ovaj film

Nakon glasina o statusu Bena Afleka (Ben Affleck) kao Betmena konačno je potvrđeno da on neće glumiti u novom “Batman” filmu. Jedan od razloga je navodno to da će se film fokusirati na mlađeg Brusa Vejna (Bruce Wayne).

DC i WB žele mlađeg glumca u ulozi “Batmana”, a neke glasine već kruže o tome ko bi mogao naslijediti Afleka. Spominje se mladi glumac Džek Okonel (Jack Onel). Aflek koji rijetko koristi Twitter, potvrdio je ovu vijest na svom nalogu i naveo kako je uzbuđen da vidi viziju reditelja Rivsa kako doživljava svjetlost dana, piše “Stripblog”.

– To je u velikoj mjeri jedna noir “Batman” priča. Nadam se da će to biti priča koja je uzbudljiva, ali i emotivna. To je više Batman” u svom detektivskom modu, što nismo vidjeli do sad u filmovima. Stripovi imaju cijelu historiju toga. On bi trebalo da bude najveći svjetski detektiv, a to do sada nije nužno bilo dio onoga što su bili filmovi o “Batmanu”. Volio bih da ovo bude film u kome ćemo ići putem traganja za kriminalcima i rješavanja zločina. To će omogućiti liku da ima jedan luk i tako će moći da prođe kroz transformaciju – kazao je.

Pored “Batman” filma, “Suicide Squad” 2 je takođe dobio zvaničan datum i on će pratiti “Batman” film. U pitanju je 6. avgust 2021. Još uvijek nije poznato ko će režirati ovaj film, dok iz DC-a potvrđuju da će scenario Džejmsa Gana (James Gun) donijeti svjež pristup likovima.

Njemu je otvoreno mjesto reditelja, a “Hollywood Reporter” navodi da su pregovori za ovu poziciju s njim u toku. Nepoznato je šta svjež pristup zapravo znači i hoćemo li vidjeti iste glumce i likove kako repriziraju svoje uloge.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.