Gejevi i djeca

Što se tiče gej brakova, svako treba da živi onako kako želi. Niko nema pravo da određuje ko će koga da voli i ko će s kim i na koji način da bude. Kada je riječ o usvajanju dece, o toj temi ne znam šta da kažem jer je složena i zahtijeva kompleksnije razmišljanje.

Lake droge

Nemam ništa protiv marihuane, ni u medicinske svrhe, ni u svrhe opuštanja. Godinama se marihuana spominje uz medicinu i bar s tog aspekta treba da se legalizuje. Ako je to jedina opcija da ljudima bude lakše u toku liječenja ili im ukazuje priliku da se izliječe, zašto da ne bude legalna?

Prostitucija

Prostitucija postoji oduvijek jer je to najstariji zanat na svijetu. Svako ima pravo na izbor, svidjelo se to nama to ili ne. Postoje zemlje u kojima je to potpuno normalna stvar. Nemam ideju kako bi legalizacija prostitucije funkcionisala u Srbiji, ali vidim da u evropskim zemljama porez od prostitucije doprinosi budžetu.

Razvod

Prije dvije-tri decenije bilo je sramota razvesti se, a danas je to ljudima kao „dobar dan“. Nema nikakve sramote u tome. Zašto bi bila sramota naći nekog ko ti se učini kao prava osoba i otići od njega onda kada to više nije? Nema razloga da neko zbog osude okoline ne sluša svoja osjećanja, zanemari svoje zadovoljstvo i baci godine kako bi opstao u nečemu što ga ne čini sretnim i zadovoljnim.

Abortus

Ako ženi nije problem da abortira, onda niko nema pravo da je spriječi u toj odluci. Ali, o tome treba na vrijeme da se razmišlja, pa ako parovi ne žele djecu, imaju mnogo opcija kako da se zaštite od neželjene trudnoće.

Seks na eks

Se*s na jednu noć je stvar izbora. Vodim se time da niko nema prava da se miješa drugima u izbore, odluke i intimu. Ukoliko neko nema stalnog partnera i u tome nalazi zadovoljstvo, zašto da ne?

Eutanazija

To je teško pitanje i nikada nisam dublje razmišljala o tome, ali sigurno je da o takvim stvarima treba razgovarati na najvišem nivou.

Psihijatar

Što se mene tiče, ukoliko bih imala problema koje ne mogu da riješim, ne bi mi bio problem da razgovaram sa stručnim licem. To je, prema mom mišljenju, sasvim normalna stvar. Vjerujem da se većina problema može riješiti i razgovorom sa najbližima, samo ljudi nedovoljno razgovaraju jedni sa drugima. Odlazak psihijatru nije sramota, pošto on može da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

Život poslije smrti

Vjerujem u Boga. Svakome od nas kroz glavu prolaze pitanja povezana sa životom poslije smrti i svi se ponekad pitamo šta će biti s nama na kraju. Naravno, niko ne zna odgovor i zato je važno da u životu za koji znam budemo što bolji i ostavimo što svjetliji trag.

Izvor: Alo.rs.

The post BEZ DLAKE NA JEZIKU: Edita Aradinović progovorila o tabu temama appeared first on Express.

Izvor vijesti: Šejla Lilić / azra.ba