U toku noći provaljena je Gradska džamija u gradu Cazinu.

Prema fotografijama koje su objavljene na facebook stranici ovog džemata vidljiva je veća materijalna šteta koja je pričinjena na vratima džamije, ali svakako osoba koja se odlučila na ovaj postupak, razvalila je i džematsku kasu te je odnešen novac skupljen u dobrovoljne priloge.

O ovom događaju obavijestili su na zvaničnoj facebook stranici džemata:

“Jutros (22.11.’20.) prilikom dolaska na Sabah – namaz smo zatekli provaljenu džamiju. Razvaljena kasa i odnesen novac za dobrovoljne priloge. Da Allah sačuva, kriminalcima ništa sveto nije.”

Pored informacije da je provaljeno u Gradsku cazinsku džamiju, stranica je obavijestila da je sinoć provaljeno i u džemat Stara medresa u Cazinu.

Jutros (22.11.'20.) prilikom dolaska na Sabah – namaz smo zatekli provaljenu džamiju. Razvaljena kasa i odnešen novac za…

Objavljuje Gradski džemat CazinNedjelja, 22. studenoga 2020.

Izvor: E. Ha / Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.