Sudija istrage Županijskog suda u Zagrebu poslao je državljanina BiH Eldina Halilovića na mjesec dana u istražni zatvor.

Osumnjičen je za ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom ili sredstvom i ne pružanje pomoći pa je u Remetincu završio kako ne bi pobjegao ili eventualno ponovno u autu divljao po cestama, piše 24sata.hr.

Halilović, redovni konzument marihuane je, kaže, došao u Zagreb kod prijatelja i unajmio auto u Rent a caru. Tog 10. septembra je u Ilici kraj kućnog broja 351 vozeći u smjeru Gajnica udario u stražnji dio Seat Altee, nakon čega se nije zaustavio nego je potom skrivio još jednu nesreću i to zato što se autom popeo na trotoar i udario u Daciju koja je ondje bila zbog kvara.

Ni tad nije stao, nego je nastavio juriti Ilicom i Alejom Bologne prema Gajnicama, gdje je kraj križanja s Ulicom Medpotoki skrivio i treću, frontalnu nesreću, povrijedivši dva vozača, ali i sebe. Potom je pješice pokušao pobjeći, ali uhvatili su ga građani.

Iako je bio ozbiljno povrijeđen nakon dolaska u bolnicu odbijao je operaciju, a nakon što je pristao na operativni zahvat zdravstveno stanje mu se sporo popravljalo zbog upale pluća.

Zbog toga su ga kod sudije istrage doveli tek tijekom prošlog vikenda.