Građani Bosne i Hercegovine, koji imaju trenutna prebivališta u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, doputovali su večeras avionom iz Štokholma u Sarajevo.

Iz ambasade BiH u Norveškoj rečeno je da je riječ o 82 bh. državljanina, koji su boravili u Skandinaviji.

Odmah po dolasku u glavni grad BiH, u dva šatora na aerodromu je obavljena trijaža, nakon čega su putnici u pet autobusa GRAS-a prevezeni u improvizovane karantine na Bjelavama, za osobe koje imaju prebivalište u Federaciji BiH, te u Lukavici (Republika Srpska).

Tu će biti smješteni kako bi se ustanovilo da li su, eventualno, zaraženi koronavirusom.  U organizaciji povratka bh. državljana učestvovali su Ministarstvo vanjskih poslova BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bh. građani iz Skandinavije stigli na Bjelave i smješteni u karantin / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.