Zastupnica SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Snježana Novaković-Bursać pozitivna je na koronavirus, što je i sama potvrdila objavom na Facebooku. 

Ona je smještena izolatorij u Studentskom centru “Nikola Tesla”, a navela je kako se trenutno osjeća dobro, te da njena klinička slika najviše liči na blažu prehladu. 

– Kao što svi već znate, ‘studenjak’ je mjesto gdje se, radi zdrastvenog nadzora trenutno smještaju osobe koje su pozitivne na koronavirus. Da, dakle ja sam jedna od 100-tinjak osoba u Banjaluci kod kojih je potvrđeno da imaju virus koronu, ili jedna od nekoliko stotina hiljada takvih osoba u svijetu. U ovom trentku ja se osjećam dobro, imam kliničku sliku koja najviše liči blažoj prehladi i nadam se da će tako i da ostane. Vjerujem da niko ne želi da dobije bolest, niti virus, ali eto…desi se. I to svakome može da se desi. To rijetko ko može da izabere – napisala je Novaković-Bursać.

Istakla je kako je virus, vjerovatno, dobila vršeći dužnosti za koje je izabrana, te navela kako joj je to jedina utjeha.  

Nisam ga birala, ali jesam ono što sam mogla – izabrala sam da ostanem kod kuće unazad 13 dana (od 14. marta) i zbog toga osjećam ipak neku vrstu mira jer mislim da svojim ponašanjem nisam ugrozila nikog drugog, posebno ne one koje trebamo naviše paziti – naše roditelje, prijatelje, rodbinu, sugrađane koji već imaju određene zdravstvene probleme, starije osobe… Kako sam u kućnoj izolaciji sam bila od 14.03., a simptome koji liče na prehladu sam dobila 23.03., dakle 9 dana nakon vjerovatnog kontakta, jako jako je bitno da svi u kućnoj izolaciji izdrže onih 14 dana, a i svi ostali koji baš ne moraju da se kreću. Ostanite u kući, molim Vas – napisala je  Novaković-Bursać

Navela je kako će nastojati da dane u karantinu iskoristi da čita knjige i završi poslove koje je započela 

 Mislim i na to kako ću se (nadam se nadam…) za 10-15 dana, kada više ne budem pozitivna na virus i kad budem imala imunitet, moći uključiti u život na drugačiji, u ovom trenutku potrebniji način – da pomognem mojim kolegama ljekarima, kroz svoj mandat ili na još stotne korisnih načina. Fali će mi moja porodica, posebno moj najdraži trio ….al šta da se radi….ovo je bolja opcija i za njih. Ostajte mi zdravo i U KUĆI!!! Ko ipak dobije virus, nek zna da je i to za ljude i da najveći broj nas ima blažu do umjereno jaku formu oboljenja. I budimo ljudi svuda u uvijek – stoji u objavi na Facebooku. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bh. parlamentarka Snježana Novaković-Bursać pozitivna na koronavirus / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.