Kako saznaje „Dnevni avaz“, bh. državljani koji voze šlepere i kamione te druga teretna vozila i u transportu su kroz Hrvatsku moći će ući u BiH.  

Time se pokazuje da nisu tačne informacije da Hrvatska ne dozvoljava njihov dolazak u BiH.

Preciznije, oni su u obavezi da u roku od 24 sata moraju završiti putovanje kroz Hrvatsku, ne smiju se zadržavati, osim jednog prava, a to je da tankuju gorivo.

Također, ima i određeni broj vozača s dvojnim državljanstvom, hrvatskim i bh., koji voze robu za potrebe BiH i oni će moći ući u našu zemlju.

Ali, oni koji imaju hrvatsko državljanstvo, uz naše, a voze za potrebe hrvatskih kompanija koje se nalaze u toj zemlji, bit će smješteni u karantin ili u samoizolaciju u Hrvatskoj.

Svi vozači koji dođu na bh. granicu bit će medicinski testirani i za svakog ponaosob će se odrediti zdravstvene mjere.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bh. vozači iz Hrvatske će moći ući u BiH / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.