Biciklistički klub “Cazin” – druženje nakon odveženog maratona Bihać – Srebrenica

cazin.net

I ove godine Biciklistički klub “Cazin” uzeo je učešće na tradicionalnom biciklističkom maratonu “Bihać – Srebrenica” koji ima poruku “DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI”. Na ovogodišnjem 13-om maratonu BK “Cazin” je imao preko 30 biciklista, što je velika cifra od ukupnih preko 300 biciklista iz cijele BiH, ali i ostalih evropskih zemalja.

Pored članova BK “Cazin”, iz Cazina su još učestvovali i 7 biciklista švicarskog kluba ST. Margarethen, koji svake godine posjete rodni Cazin te zajedno nastavljaju maraton prema Srebrenici.

    – “U četvrtak veče smo bili na kahvi gdje smo razgovarali o maratonu, dojmovima, pohvalama ali i eventualnim kritikama što se organizacije tiče, te o daljim aktivnostima BK “Cazin” o planiranim MTB izletima po našim prelijepim planinama”, rekao nam je predsjednik kluba Samir Japić Hamza.

U ugodnom dvosatnom druženju na kahvi kod predsjednika Biciklističkog kluba “Cazin” Samira Japića Hamze, sabrani su dojmovi i iskustva s proteklog maratona, ali i dogovorene određene smjernice za narednu godinu kako bi se povećala sigurnost učesnika, ali i ukupni ambijent tokom trodnevnog puta.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...