Biciklistički maraton za Srebrenicu: Da se ne zaboravi i ne ponovi

RTV USK
Za prvu etapu Švicarska – Cazin sve je spremno, dok su za drugu etapu Bihać – Srebrenica prijave  još uvijek toku. Iz Bihaća za Srebrenicu kreću 8. jula.

Na poziv Biciklističkog kluba “St. Margarethen” iz Švicarske koji voze već duži niz godina biciklistički maraton Švicarska – Cazin – Bihać – Srebrenica, tri člana BK “Cazin” i organizator Biciklističkog maratona „Bihać – Srebrenica“ Ermin Lipović 30. juna, sa desetak članova iz Švicarske i Austrije voze prvu etapu Švicarska -Austrija – Italija – Slovenija – Hrvatska – BiH (Cazin) u dužini oko 1.000 kilometara, da bi 8.jula, zajedno sa dvadesetak članova BK “Cazin” priključili drugoj etapi biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica „DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI“ gdje svake godine učestvuje oko 300 biciklista.

Ermin Lipović, već 14 godina sudjeluje u biciklističkom maratonu „Bihać-Srebrenica“.

Organizator je ovog maratona noseći parolu tokom cijele trase “DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI”. Zajedno će sa predstavnicima Biciklističkog kluba iz Cazina i Švicarske preći put dug preko 1000 kilometara, te na taj način odati počast nevino stradalim žrtvama genocida u Srebrenici 1995.godine.

BC

“Želimo da povežemo i naše ljude iz dijaspore,ustvari ta poruka „Da se ne zaboravi i ne ponovi“ na neki način kreće iz Švicarske i idemo put Srebrenice”, kazao je organizator maratona „Bihać – Srebrenica“ Ermin Lipović.

Predsjednik BK Cazin, Samir Japić je poručio svima onima koji nikad nisu bili u Srebrenici – Potočarima, da dođu, vide, odaju počast i nikad ne zaborave ono što se desilo ovim nedužnim ljudima. Sa Lipovićem, i još trojicom kolega biciklista, danas kreće na put dug preko 1000km.

Za prvu etapu Švicarska – Cazin sve je spremno, dok su za drugu etapu Bihać – Srebrenica prijave  još uvijek toku. Iz Bihaća za Srebrenicu kreću 8. jula.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...