Ukrajina je saopštila da će takmičenje za pjesmu Evrovizije iduće godine biti održano u njenom glavnom gradu Kijevu, a prema svemu sudeći naša zemlja tamo neće imati svog predstavnika.

Naime, kontaktirali smo Lejlu A. Babović, šeficu Delegacije Eurosonga BiH, koja nije bila nimalo optimistična u pogledu odlaska naše zemlje na Eurosong u Ukrajinu.

Više detalja o učešću naše zemlje na Eurosongu možete pročitati u printanom izdanju Faktora.

Podsjetimo, Ukrajina će biti domaćin Eurosonga naredne godine pošto je ukrajinska pjevačica Džamala pobijedila ove godine u Švedskoj. Kijev je pobijedio u trci za domaćina ovog takmičenja ispred Odese, grada na Crnom moru.

/faktor.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.