BIHAĆ: Ahsen Čavak među najboljim učačima Kur’ana Časnog

krajina.ba
U okviru projekta saradnje Islamske zajednice sa nevladinim sektorom Medžlis IZ-e Tešanj i Udruženje Bošnjaka „Vrijeme Zeman“, pod pokroviteljstvom Muftijstva zeničkog, organizirali su drugo nagradno takmičenje u učenju Kur'ana napamet „Hifz – Tešanj 2018“.

Polaznik mekteba Veliki Lug Medžlisa Islamske zajednice Bihać Ahsen Čavak je nakon niza kvalifikacija i učešća velikog broja kandidata ušao u samo finale i osvojio treće mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji.

U okviru projekta saradnje Islamske zajednice sa nevladinim sektorom Medžlis IZ-e Tešanj i Udruženje Bošnjaka „Vrijeme Zeman“, pod pokroviteljstvom Muftijstva zeničkog, organizirali su drugo nagradno takmičenje u učenju Kur’ana napamet „Hifz – Tešanj 2018“.

Polaznik mekteba Veliki Lug Medžlisa Islamske zajednice Bihać Ahsen Čavak je nakon niza kvalifikacija i učešća velikog broja kandidata ušao u samo finale i osvojio treće mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji. Na takav način je potvrdio da se radi o jednom od najboljih mladih učača časne Knjige u našoj domovini.

Nakon održanog takmičenja, u svečanom dijelu programa, tamičarima su čestitali i prigodno se obratili njihovoj prisutnoj rodbini, prijateljima i džematlijama: Jasmin Hadžikadunić, predsjednik Udruženja Bošnjaka „Vrijeme Zeman“, glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, općinski načelnik mr. Suad Huskić, vakif (sponzor takmičenja) predstavnik porodice El-Va’lan Al-Mutairi iz Kuvajta i Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautvić koji je i proučio dovu.

Čestitamo Ahsenu i njegovom muallimu i babi imamu džemata Veliki Lug Amiru-ef. Čavku na ovom iznimo velikom rezultatu i želimo mu još mnogo uspjeha u učenju Kur’ana i vladanju po njegovim preporukama.

Jedno od kvalifikacijskih takmičenja i učenje Ahsena možete pogledati ovdje:0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...