U razgovoru za portal Biscani.net, Ajdin Reiz naš bosanskohercegovački bokser govorio je o novim borbama te o pripremama koje su se desile u našem gradu.

“Nakon 6 borbi (5 pobjeda, 1 neriješene) pronašao sam prvi put vrijeme, otkad sam postao profesionalac,za odmor.
Poželio sam svoju državu Bosnu i Hercegovinu, posebno Bihać, našu neponovljivu rijeku Unu i naš narod.”- govori nam Ajdin.

“Gdje god sam bio i gdje god me je neko prepoznao, samo sam ljubav i podršku osjetio i to mi mnogo znači i mnogo snage daje za dalje. Doci u svoj rodni grad i čuti od svojih građana Bišćana da su uz mene i ponosni na mene i ovaj put koji idem, to je osjećaj koji ne mogu opisati. To mi je velika motivacija za sve što radim.”- kroz osmijeh dodaje.

Kako naglašava za naš portal, ovo je prvi put da je imao mogućnosti početi pripremu za borbu u Bihaću koja će se desiti 21.8.2021 godine u njemačkom gradu Hamburgu.

“Dvije sedmice sam se pripremao uz pomoć Erdina Salkića (kickboks reprezentivac Bosne i Hercegovine) u Medium Gymu u Pritoci. Ugostili su me odlično u Medium Gymu, ništa mi nije falilo i kada god sam htio trenirati vrata su bila otvorena da svoj program koji mi je trener, Maurice Weber spremio odradim bez ikakvih problema.”

Dodaje da će 21.8.2021.godine biti prvi put da se bori čak 6 rudi,

“Nakon fantastičnog početka pripreme u Bihaću, u kojem sam se mogao odmoriti, svoje baterije napuniti i vratiti u trening nadam se do sad najboljem rezultatu!”- govori nam Reiz za sam kraj.

I ovaj put mi mu želimo puno uspjeha.

(Biscani.net)