U Sali Skupštine USK, predstavnici Kantonalne vlade upriličili su prijem ratnih komandanata, nakon čega su svi zajedno obišli šehidska spomen obilježja i odali počast najboljim sinovima Bosne

BIHAĆ, 21. oktobra – Centralni događaj organizovan je u krugu kasarne „ Adil Bešić“, gdje je prezentiran i predstojeći projekt opremanja Muzeja 5. korpusa, sa vanjskom i unutarnjom izložbenom postavkom eksponata te drugim popratnim sadržajima.

Da bi ovdašnje bitke ostale kao vojno-naučno djelo budućim generacijama, s Univerzitetom u Bihaću dogovoreno je održavanje konferencije s međunarodnim učešćem. Konferencija bi kasnije prerasla i u međunarodni skup, koji će se održavati svake dvije godine.

U skorije vrijeme planiran je i završetak izgradnje Pegaza, kao simbola 5. korpusa.

Izvor: RTV USK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.