Bihać dobio prvog ”čekača u redu”


Čekanje u redovima dio je svakodnevnog života u Krajini. Obično desetine ljudi čekaju u redu pred raznim uredima i šalterima širom USK-a.

Redovi su dugi, a život kratak. Zašto, dakle, gubiti vrijeme čekajući u redu ako možete nekomu platiti da to obavi za vas? U Bihaću – gradu koji se hrve s golemom količinom birokracije i papirologije – naš sugrađanin, poznat pod nadimkom Zizi, odlučio je ponuditi upravo ove usluge svim građanima grada na Uni koji nemaju vremena ili iz nekog drugog razloga ne mogu stajati u redovima.

Aziz Džaferović – Zizi za vas će stajati u redu kako bi vam pribavio neki dokument, ovjerio zdravstvenu knjižicu, platio račun ili bilo šta drug za što nemate vremena.

Ukoliko trebate uslugu ”čekača u redu”, pozovite Zizija na broj telefona 062/593-700 i riješite se gubljenja vremena uzrokovanog neefikasnim birokratskim aparatom.

S obzirom na tešku ekonomsku situaciju u našoj zemlji, pozitivan je ovo primjer samoinicijative i poduzetničkog duha kod osoba koje pokušavaju pronaći neki oblik zarade za sebe. Aziz Džaferović – Zizi legenda je Bihaća, koji na razne načine osigurava vlastitu egzistenciju. Od kokica, sladoleda, novina, preko najamnog rada, pa sve do ”čekača u redu”, za njega predstavlja priliku za zaradom koju uvijek rado ugrabi.

Zizi ne čeka posao da pronađe njega već se uvijek trudi da pronađe posao za sebe.

/abc.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...