Bihać: Dvije osobe pretukle 22-godišnjaka

usn.co.ba
Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Dana 02.04.2018 godine, Policijskoj stanicic u Bihaću obratio se B.A.1996.godine koji je prijavio fizički napad prema sebi od strane dva lica J.M i J.R.

“Pripadnici Policijske stanice Bihać priveli su dva lica J.M. i J.R. zbog sumnje da su učinila krivično djelo „ Laka tjelesna ozljeda“ , saopćeno je iz PS Bihać.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Laka tjelesna ozljeda“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

 

Reagovala kantonalna inspekcija, zabranjen nelegalan odvoz odronulog šljunka u bihaćkoj mjesnoj zajednici Brekovica!

Nakon što prije nekoliko dana većina lokalnih portala objavila članak o ovoj temi, o problemu u MZ Brekovica, a riječ je bila o nekontrolisanom odvoženju nasipa s majdana, oglasili su se i nadležni organi. 

Kako je potvrđeno za naš portal, kantonalna inspekcija na čelu sa direktorom Nihadom Mujkićem brzo je izišla na teren i spriječila nelegalan odvoz odronulog šljunka.

Podsjećamo, mještani ove mjesne zajednice obratili su se gradskim i kantonalnim inspekcijskim službama nakon što se s visine od stotinu metara srušila stijena od par hiljada kubika, nakon čega su pojedinci novonastalu situaciju iskoristili za vlastite potrebe.

Litice majdana se zbog nekontrolisang odvoza sve više obrušavaju zbog čega direktno ugrožavaju sigurnost kako prometovanja, tako i obližnjih stambenih objekata.

Predsjednik Savjeta MZ Brekovica Sead Ćehić u obraćanju je naglasio da je opasnost najveća za učenike ovdašnje osnovne škole koji se za vrijeme velikog odmora igraju neposredno iznad liticea, a koja se stotinjak metara obrušava u samo podnožje majdana.

 

 

GORAŽDE: Automobil završio u bašti kafića

Automobil marke Peugeot kojim je upravljala ženska osoba završio je jutros u ljetnoj bašti goraždanskog kafića “San” u jednoj od najprometnijih ulica u Goraždu, ulici Zaima Imamovića, na svega nekoliko metara od zgrade policije.

Nesreća se, prema riječima očevidaca, dogodila nakon što je žena koja je upravljala vozilom, automobil parkirala pred obližnju prodavnicu, a pri tom zaboravila podići ručnu kočnicu.

Automobil je tako “putovanje” nastavio sam, te ubrzo završio u bašti kafića.

Osim manjih oštećenja na stepeništu kojim se ulazi u baštu, veća materijalna šteta nije zabilježena.

Policija je ubrzo intervenisala, a kako saznajemo povrijeđenih nije bilo, jer na svu sreću u tom momentu nije bilo ni pješaka a ni gostiju u bašti kafića.

 

Pozitivan ishod: Pronađena maloljetnica iz Velike Kladuše

Informacija koju smo jutros objavili o nestanku trinaestogodišnjakinje s područja Velike Kladuše dobila je sretan epilog.

Prema informacijama koje nam je potvrdila portparolka MUP –a Unsko – sanskog kantona Snežana Galić, djevojčica je pronađena živa. Brzom i efikasnom akcijom policije djevojčica je pronađena i preuzeli su je roditelji.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na slučaju, radi utvrđivanja gdje je djevojčica bila od momenta nestanka pa do danas.

Podsjetimo, prijavu o nestanku maloljetne Nadije Miljković podnio je njen otac koji je prijavio da se ona nije vratila iz škole.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...