Povodom obilježavanja godišnjice pogibije narodnog heroja, rahmetli Adila Bešića, posjet Bihaću upriličio je i Mirza Terzo, v. d. ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi Federacije BiH. Danas se, zajedno sa članovima Udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja i odlikovanja USK, susreo sa gradonačelnikom Bihaća, Šuhretom Fazlićem, a glavna tema razgovora bila je realizacija zajedničkih projekata.

Tako će ovo federalno ministarstvo sufinancirati obnovu turbeta rahmetli Adila Bešića i centralnog šehidskog spomen-obilježja u Bihaću, izgradnju Muzeja narodnog heroja, rahmetli generala Izeta Nanića, te će učestvovati u obilježavanju značajnih datuma odbrambeno-oslobodilačkog rata na području USK.

Ministarstvo će se naći i u ulozi glavnog pokrovitelja kada je u pitanju manifestacija obilježavanja godišnjice dobitnika najvišeg ratnog priznanja ”Zlatni ljiljan” za 2022; čiji je domaćin upravo grad Bihać, odnosno USK. Postoje nagovještaji da će se u našem kantonu obilježavati i manifestacija ‘Odbrana BiH’, koja se inače, svake godine održava početkom mjeseca augusta na Igmanu.

(RTVUSK)