Gradske institucije ne mogu dozvoliti da se na teritoriji grada Bihaća desi humanitarna katastrofa, da se ugrožava život i zdravlje ljudi.

Iz tih razloga tražim da se hitno iz zgrade Doma penzionera izmjeste sva lica koja u istoj borave i da se zgrada stavi pod nadzor policije, kako ponovo ne bi bila useljena i da nadležne institucije Bosne i Hercegovine počnu postupati u skladu s odredbama Zakona o strancima Bosne i Hercegovine („ Službeni glasnik BiH“ broj 88/15) i Zakona o azilu („Službeni glasnik BiH“ broj 69/16), kako bi ilegalne migrante (lica nemaju važeće putne isprave) identifikovali, registrovali, sačinili evidenciju, ustrojili ustanove za smještaj i iste stavili pod nadzor “- ističe Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

https://www.facebook.com/GRADBIHACBiH/videos/1068557046602940/

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.