U Gradskoj galeriji u Bihaću sinoć je otvorena izložba simboličnog naziva „TRI“. Riječ o tri samostalne izložbe bh. umjetnika Anke Gardašević, Miljana Vukovića i Marka Musovića, kojima je ovo prvo predstavljanje bihaćkoj publici. Radovi postavljeni u izložbenom prostoru galerije nude posjetiocima na uvid umjetnički impuls troje akademskih umjetnika. Ovu postavku građani Bihaća moći će pogledati do 7. novembra.

Anka Gardašević, Miljan Vuković i Marko Musović, akademski umjetnici iz Trebinja, izložbom u Gradskoj galeriji Bihać, prvi put su se predstavili bihaćkoj publici.

Inspiracija umjetničkom duhu nekada je izazov spajanja nespojivog i pretakanje neumjetničkog u umjetnost, prožela je sve radove prikazane na izložbi.

Radovi umjetnika Miljana Vukovića bave se tematikom brojeva, kojoj smo i u realnom vremenu podređeni. Tako su za inspiraciju poslužile Pitagorine teoreme i druge formule, sve do kodova telefona i računa koji su svakodnevnica.

Umjetnica Anka Gardašević je bila opravdano spriječena da prisustvuje otvoru izložbe, a publici se predstavila radovima koji su prikaz njene svakodnevnice i strahova kojima je izložena. Inače ova izložba je i prilika za bolju saradnju na ovom nivou između Bihaća i Trebinja.

Izvor:RTV USK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.