Home Izaberi grad Bihać Bihać je ponosan: Plesni klub ,,Žute dunje” u Zagrebu oduševile! (FOTO)

Bihać je ponosan: Plesni klub ,,Žute dunje” u Zagrebu oduševile! (FOTO)

72
0

Svjetski dan plesa obilježava se sjajnim takmičenjem u Zagrebu, ‘INTERNATIONAL DANCE OPEN ZAGREB 2019’ i ‘IBFF FIT KIDS WORLD CHAMPIONSHIP 2019’, koji se održava od 9. do 12. maja.

Već šestu godinu zaredom, sportski klub Bambi Kids organizira međunarodno takmičenje ‘INTERNATIONAL DANCE OPEN ZAGREB’. Prošlogodišnje takmičenje je okupilo preko 10.000 plesača iz cijelog svijeta koji su nastupili u brojnim plesnim disciplinama. Ove godine takmičenje okuplja 20.000 plesača iz 50 različitih zemalja.

Glavni cilj ovog jedinstvenog događaja je okupiti najbolje plesače, koreografe, djecu i mlade ljude iz cijelog svijeta.

Promiče sportsko ponašanje, poštovanje drugih ljudi i kultura, te upoznavanje novih prijatelja. ‘INTERNATIONAL DANCE OPEN ZAGREB’ prepoznala je i podržala predsjednica Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, podržao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Učešće uzele i ,,Žute dunje”

Jedna od uspješnijih sportskih kolektiva u našem gradu Bihaću, je svakako i plesni klub „Žute dunje“. Opšte poznato je da se plesom razbija monotonija, što su prepoznali brojni mališani, zadovoljni osvježenjem koji je ovaj klub unio u naš grad.

Plesni klub „Žute dunje“ u našem gradu egzistira još od 2005.godine, gdje nakon 11 godina uspješnog rada iza sebe imaju veliki broj djece koji su prošli kroz ovaj klub, te mnoga učešća i postignuća na takmičenjima.

I ove godine su ,,Žute dunje” nastupile na takmičenju u Zagrebu, a ovoga puta u Bihać donose jedno prvo, jedno drugo i jedno treće mjesto.

Plesni klub Žute dunje iz Bihaća je na Internacionalnom Dance Openu učestvovao sa tri formacije. Latin Show mala grupa djeca osvijili su druga mjesto, Latin Show mala grupa Yuthosvijili su prvo mjesto i u Latin Show mala grupa Juniori osvojili su treća mjesto.

U ime redakcije Biscani.net želimo im iskrene čestitke!