Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ danas je isporučena oprema namijenjena odjelima za liječenje pacijenata oboljelih od COVIDA-19, saopćeno je na Facebook stranici ove zdravstvene institucije.

Radi se o tri Biocare PM900 monitora za praćenje pacijenta sa pet izlaza i ugradjenim printerom te tri stalka za PM900 monitore, ukupne vrijednosti 5500 eura.

Pristigla oprema još je jedna od niza donacija neformalne grupe „Srce za Krajinu“, koja je u više navrata osigurala je i uputila vrijednu pomoć Bolnici ali i domovima zdravlja u općinama /gradovima Unsko-sanskog kantona.
Ovim putem, u ime Uprave, uposlenika KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ i naših pacijenata zahvaljujemo se članovima grupe „Srce za Krajinu“ na kontinuiranoj podršci tokom u periodu od proglašenja pandemije do danas, navodi se u saopćenju.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.