Bihać: Mještani Gate samoinicijativno uređivali školski okoliš (FOTO)

abc.ba
U proteklih nekoliko dana na Facebook stranici Mjesne zajednice Gata imali smo priliku da pratimo aktivnosti mještana ove mjesne zajednice na uređenju svoje mjesne zajednice.

U proteklih nekoliko dana na Facebook stranici Mjesne zajednice Gata imali smo priliku da pratimo aktivnosti mještana ove mjesne zajednice na uređenju svoje mjesne zajednice.

Prve aktivnosti mještani Gate započeli su čišćenjem terena na relaciji Vrsta – Gata, gdje je jedan od mještana i vijećnik u Gradskom vijeću Hasan Keškić prilikom sakupljanja smeća koje su odbacili nesavjesni pojedinci pronašao zlatnu narukvicu vrijedosti nekoliko stotina maraka.

Mještani su putem društvenih mreža prvo pozvali vlasnika narukvice da se javi, a kako se isti nije javio, narukvicu su prodali i iskoristili je za nastavak akcije.

Uz dobru volju i finansijsku podršku stanovnika Gate, zamjijenjene su zastave na Šehidskom turbetu, a uz ugodno druženje u nastavku akcije obnovili su ogradu oko Osnovne škole Gata, kante za smeće, igralište, tribne, parking, cvijetnjak itd.

Za idući vikend najavili su uređenje dvorišta pravoslavne crkve.

Ovo je još jedan pozitivan primjer društvenog rada i odgovornosti za svoj neposredni okoliš od strane stanovnika jedne mjesne zajednice. Prema informacijama kojima raspolažemo, ovih dana isto rade i mještani mjesne zajednice Jezero-Srbljani, proteklih dana to su radili mještani mjesnih zajednica Klokot, Ribić-Orljani itd.

To je pokazadelj da građani Bihaća, unatoč neprimjerenom i neodgovornom ponašanju pojedinaca, još uvijek imaju razvijenu ekološku svijest, a tokom proljeća očekuje se val ovakvih akcija u Bihaću.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...