Izgradnju spomen-parka na Grabežu podnijelo je Planinarsko društvo “Grabež”, koje, između ostalih, okuplja učesnike rata koji čuvaju tekovine odbrambeno -oslobodilačkog rata.

Na Grabežu, mjestu s kojeg se branio Bihać i neprijateljskom uporištu s kojeg je srpski agresor sijao smrt, oslobodioci Bihaća izgradit će spomen-park, ali i postaviti obilježje-ljiljan, kao simbol herojske borbe i odbrane grada.

Inicijativa je usvojena od strane Gradskog vijeća Bihać, a otpočeli su i radovi na deminiranju ove lokacije. U toku je rješavanje imovinsko – pravnih odnosa, te izrada idejnog rješenja spomen parka „Grabež“, dok je mjesto za centralno spomen obilježje već određeno.

Povodom 28. godišnjice „Sile nebeske“ Grabež su posjetili predstavnici Grada Bihaća i ratni komandant Hamdija Abdić.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.