– Danas se nastavlja obilježavanje 29. godišnjice pogibije Adila Bešića, nosioca Ordena heroja oslobodilačkog rata i najvišeg ratnog priznanja značke ‘Zlatni ljiljan'…

Bivši pripadnici Petog korpusa i građani jučer su obišli mjesto gdje je ovaj istinski patriota dao život za svoju domovinu, a danas će u okviru programa biti upriličena posjeta kasarni ‘Adil Bešić’, zatim Muzeju USK-a, a obići će se i mjesto ukopa, te odati počast i položiti cvijeće na turbetu krajiškog heroja. Iz minulog odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-95. Bosna i Hercegovina ima devet narodnih heroja, od kojih su dvojica bili pripadnici 5. korpusa Armije R BiH – general Izet Nanić i major Adil Bešić.

A povodom 29. godišnjice pogibije narodnog heroja Adila Bešića, danas će v.d. ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi Federacije BiH Mirza Terzo boraviti u posjeti Gradu Bihaću i gradonačelniku Šuhretu Fazliću. Ministar Terzo obići će spomenik Adila Bešića, a sa predstavnicima Gradske uprave Bihaća razgovarat će o rekonstrukciji šehidskog turbeta krajiškog heroja.

(RTVUSK)