U sali Kulturnog centra u Bihaću, danas je u prisustvu porodice, predstavnika javnog i političkog života Bihaća i Unsko-sanskog kantona održana komemoracija povodom smrti akademika Muje Demirovića, profesora emeritusa i dobitnika najvišeg gradskog priznanja “Povelje 26. februar” .

Akademik Mujo Demirović u visokom obrazovnom sistemu prošao je sva akademska zvanja, od asistenta, predavača više škole, do redovnog profesora.

Njegovim odlaskom Bihać i Bosna i Hercegovina izgubili su istaknutog sociologa i društveno-političkog radnika koji je volio svoj grad i državu i za njih dao nesebičan doprinos u razvoju. Jedan je od osnivača Pravnog fakulteta u Bihaću, gdje je neko vrijeme obavljao dužnost dekana te rektora Univerziteta.

O njemu, biografiji i svemu što je činio za vrijeme života govorili su danas mnogi bliski saradnici, društveno angažirani savremenici i
prijatelji akademika Demirovića…

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.