Jučer je održana treća rektorska konferencija čiji je domaćin bio Rektorat u Bihaću. Prve dvije održane su elektronski, odnosno elektronski online.

Tema jučerašnje konferencije, pored delegiranja imena profesora u određene odbore, koje od univerziteta u BiH traži državno Ministarstvo civilnih poslova, okupljeni rektori su razgovarali o završetku prethodne, te početku ove akademske godine, odnosno načinu organizacije nastave u uslovima pandemije Covid-19. Studente svih univerziteta, većinom očekuje kombinovani oblik nastave, rečeno je između ostalog tokom ovog skupa.

Raspored će se mijenjati sedmično, pa će studenti koji jedne sedmice nastavu prate online, slijedeće sedmice će biti u klupama i obratno. Dok će većina javnih univerziteta u državi nastavu održavati na ovaj način, u Banja Luci to nije tako. Naime, tamo su prije nekoliko dana brucoši nastavu otpočeli na uslovno rečeno staromodan način, odnosno studenti nastavu na prvoj godini prate iz klupa u učionicama ili amfiteatrima, vježbaonicama, odnosno laboratorijima.

Izvor: RTVUSK.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.