Jučer je na Palama održano državno prvenstvo u kickboxingu u disciplini LOW KICK na kojem je učešće uzelo 280 takmičara, među kojima su bili i članovi kluba borilačkih sportova “Favorit bh” iz Bihaća.

Klub borilačkih sportova FAVORIT BH iz Bihaća su predstavljali Elhana Velić, Šejla Oraščanin, Ajla Vojić i Almir Mujagić, koji su osvojili jednu srebrenu i tri zlatne medalje.

Šampionke države su i ove godine Ajla i Šejla, koje su osvajanjem ovog prvenstva potvrdile ostanak u kickboxing reprezentaciji BiH i ove godine će u glavnom gradu braniti boje BiH na Svjetskom prvenstvu. Ajla je nakon izjednačene i odlične borbe u finalu protiv Selme Baltić iz Sarajeva ponijela i laskavu titulu najbolje takmičarke na Državnom prvenstvu.

Titulom šampiona države okitio se i 14-ogodišnji Almir Mujagić, koji je u finalu slavio nokautom protiv takmičara iz Novog Travnika. Srebro u Bihać je donijela juniorka Elhana Velić kojoj je ovo tek drugi nastup u karijeri.

Trener Rinaldo Pikoloti je, kako kaže, zadovoljan nastupima svojih takmičara, koji će za mjesec dana sa ostalim klupskim kolegama nastupiti na Državnom prvenstvu u disciplini K-1 koje će biti održano u Sarajevu.

(A.Zunic / Biscani.net)