Na lokalitetu platoa ispred Štrbačkog buka u Bihaću danas će biti upriličena svečanost otvorenja vodovodne mreže Orašac – Ćelije – Štrbački buk, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Bihaća.

Zajednički su je finanasirali Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, grad Bihać, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Vlada USK-a i Javno preduzeće Nacionalni park Una.

Kako je najavljeno, otvorenju vodovodne mreže prisustvovati će Edita Đapo, ministrica turizma i zaštite okoliša F BiH, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, Mustafa Ružnić, premijer USK-a i Amarildo Mulić, direktor NP Una.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.