BIHAĆ: Posljednji pozdrav dragoj Amili,jer tuga je običan trač

Dejla Sehic /Biscani.net

Tužne su ponoći i suze u pomračini tuga je prekrila poj. Oblaci kolo vode zore kad noći rode žure u samački roj.  Život pod paučinom drama pred trećim činom, glumci izgubili dah.  Tamo iza kulisa skrila se sad Alisa, kaže, nešto je strah.   I da neće taj život sneni, okreće svojoj sjeni leđa, i ne čuje plač što živimo.  Tamo da sunce ide, možda i jednom stigne, ruke od zime bride. Tuga je običan trač…”

 

Draga djevojčice ne stigoh ti reći da ćeš mrlju sa crne košulje najbolje oprati ako pustiš da malo odstoji u toploj vodi ili ako staviš malo praška onako – zapravo nemam pojma kako će ta mrlja izaći ali sam navikla da sipamo savjete jedna drugoj pa sam onako kao po naređenju posula.

Ne stigoh ti reć da ti je dobra kafa. Ne volim je organski ali sam je popila u cehu.
Nisam ti odgovorila na pitanje jer smo žurile. Semafor kod sata se pali kako mu volja. Uspjele samo samo protrčati sa kratkim ”Namaštala sam Svemir,sad će garant biti prolaz,javi kako je prošlo” Položila si ispit,ja ga pala. Tad sam bila u svađi sa Svemirom,ali šuti to je tajna. Sad smo si okej.

Smrt nije ništa. Ne računa se. Samo si otišla u drugu sobu. Ništa se nije dogodilo. Ništa se nije promijenilo. Ja sam ja, ti si ti, i tvoj stari život koji si tako nježno živjela je netaknut, nepromijenjen. Što god si nekom bila,još uvijek jesi.  Zovem te starim poznatim imenom. Pričam o tebi kao što si uvijek i pričala. Bez razlike u glasu.Bez nametnute svečanosti ili tuge. Smijem se kao što smo se uvijek smijale našim malim zajedničkim šalama. Igraj se,smij se kao  što  uvijek jesi.
Tuga je običan trač.

 

Dragi Amele,grli je isto onako jako,kao onaj dan dok smo pokušavale  popiti kafu ali nismo mogle od tvojih zagrljaja.

Dragom dječaku  Aleksandru  – pronadji svoj dio svemira. Tu je negdje,obećavam.

Draga Amila, vidimo se nekad kasnije,kad nebesa naprave krug.

 

 

P.S. Za Svemir se četiri dana,nimalo ne razlikuje od četiri milijarde svjetlosnih godina.
Nastojim to uvijek imati na umu. Kad stigneš,šapni valja li taj Svemir išta.

 

Grli te drug.482

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...