Deklaraciju će potpisati bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić

Deklaracija “Gradovi/Općine bez brana” ima za cilj zabranu gradnji hidroelektrana na rijeci Uni i njenim pritokama.
Za sve čuvare rijeka i mještane lokalnih zajednica koji ustaju protiv štetnih projekata malih hidroelektrana je ohrabrujuće kada dobiju podršku od strane nadležnih u svojim općinama.

Svojim potpisom gradonačelnik Fazlić, u ime Grada Bihaća, daje glas za očuvanje vrijednih riječnih resursa na ovom području.

ŠTRBAČKI BUK- Kajakaši i rafteri grada Bihaća, u znak sjećanja na kolegu Senada Zulića, danas će u Nacionalnom parku “Una” na lokalitetu Štrbačkog buka postaviti spomen ploču.
Na ovaj način žele ovjekovječiti sve ono što je Senad Zulić uradio na promociji kajakaštva i raftinga, kao i ljepota Une i ovih prostora.

Izvor: cazin.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.