Bihać: Stotinjak migranata vatreno navijalo za Jedinstvo u derbiju protiv Veleža (VIDEO)

klix.ba
Više od stotinu migranata iz brojnih zemalja sjeverne Afrike, Bliskog Istoka, pa sve do južne Azije pratilo je danas u Bihaću derbi 3. kola Prva lige Federacije BiH između domaćina Jedinstva i Veleža iz Mostara.

Više od stotinu migranata iz brojnih zemalja sjeverne Afrike, Bliskog Istoka, pa sve do južne Azije pratilo je u Bihaću derbi 3. kola Prva lige Federacije BiH između domaćina Jedinstva i Veleža iz Mostara.

Video možete pogledati klikom OVDJE.

NK Jedinstvo od Bihaća pokušava se vratiti na stare staze slave, a  pun stadion daje nadu da se fudbal ponovo vraća u Grad na Uni.

Podršku Bišćanima na stadionu Pod borićima je dalo i više od stotinu migranata koji borave u stotinjak metara udaljenom improviziranom migrantskom centru u Đačkom domu.

Migranti iz brojnih zemalja svijeta željeli su dati podršku klubu iz grada u kojem trenutno borave, a odličan prijem su zabilježili su i kod navijača NK Jedinstvo – Sile nebeske.

Neposredno pred početak, ali i u toku same utakmice, zabilježeno je vatreno i zajedničko navijanje, a Bihać i Bišćani poslali su i danas jedinstvenu poruku o sportu, fudbalu, navijanju, ali i o toleranciji, razumijevanju i ljudskosti.

 

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...