U okviru operativne akcije VIR, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Bihaća uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Međunarodna trgovina ljudima“, iz člana 186. stava (2) Krivičnog zakona BiH.

Policijski službenici SIPA-e, zajedno s Tužilaštvom BiH, uz podršku Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, i u saradnji s drugim domaćim i međunarodnim partnerskim agencijama, nastavljaju aktivnosti borbe protiv trgovine ljudima.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.