U Javnom preduzeću „Vodovod „ Bihać već duže vrijeme nastoje iznaći najbolje rješenje kako bi smanjili gubitak pitke vode, evidentan duž čitave gradske vodovodne mreže, od Martin Broda do Izačića.

S tim u vezi danas je održan i sastanak sa predstavnicima Gradskog zavoda za prostorno uređenje.

S obzirom da u proljeće planiraju započeti sa sanacijom mreže, direktor bihaćkog Vodovoda upoznao je predstavnike Zavoda za prostorno uređenje sa planiranim aktivnostima. zmeđu ostalog, naveo je planove vezane za izmještanju jednog dijela vodovodne mreže koja ide kroz privatne parcele, u trotorare, odnosno javnu površinu, kao i projektu koji se odnosi na naselje Ozimice 1.

Razgovarano je i o zaštiti postojećih izvorišta, izgradnji pročišćivača na samom izvorištu Klokot, kao i o regulisanju oborinskih voda i slivnika, za šta će naknadno biti potpisan ugovor sa Zavodom za prostorno uređenje.

Više o svemu pogledajte u sljedećem prilogu:(cazin.net)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.