Grupa Camino Verde ovih dana snimila je novi spot za pjesmu “Rospija” sa njihovog zadnjeg albuma pod nazivom “Šareno”.

Grupa “Camino Verde”, nastala je krajem devedesetih godina u Sarajevu. Sastavljena od studenata iz Bihaća, gdje i danas žive i rade, stvaraju nove pjesme i nižu nove uspjehe.

Sa članom grupe Adom razgovarali smo te nam je o snimanju spota i samoj pjesmi pjevač rekao:

“Pjesma Rospija je najoriginalnija pjesma sa našeg zadnjeg albuma, i zato za nju bio potreban i što originalniji spot. Nekako iznenada nam je ispao put u Afriku, tačnije afričku zemlju Tunis, te sam ja predložio Geronimu da i on sa suprugom Draganom krene sa nama. Ponijeli smo kameru i tamo pronašli (osim provoda) prekrasne male gradove i luke koji su bili blizu našeg hotela i grada Tunisa. Tunis nas je primio otvorenih ruku, osijetili smo totalno prijateljsku atmosferu, čak su nam dali i jednog pratioca kad smo snimali scene na gusarskom brodu.
Snimanje smo počeli u gradu El Kantaoui, pa onda prešli gradić Sousse koji izgleda kao iz bajke. Sve su kuće obojene u bijelo, a sva vrata i prozori su ofarbani u plavo. Tu smo pojeli najskuplji kolač, jer smo imali najbolji pogled na rog nekog afričkog zaliva.”

O aktivnostima koje su se dešavale na pauzama između snimanja sporta dodaje da su često igrali vaterpolo protiv ruskih turista i redovno ih kako kaže tamburali (pobjeđivali), Dragana je igrala u napadu, Geronimo i ja – vezna linija i odbrana, a moja supruga je bila selektor-navijač.

“Tako smo razbili jedan tabu, o fizičkoj nespremnosti svirača i pjevača. Jedan dan smo maksuz uzeli za snimanje na gusarskom brodu, i tu se dobro zabavili sa drugom rajom na brodu. Dok nismo snimali, ja sam svirao malo na gitari pjesmu Rospija i neke pjesme grupe Gipsy Kings, a ostali dio ekipe se kupao, jeo ribu i pio neke plave kokteliće.”-kroz smijeh dodaje Ado.

Na kraju dodaje da su muzika i pjesme koje već dugi niz godina stvaraju omogućile ono što su nekad svi kao klinci sanjali, jer je zabava i onako bila jedan od motiva i razloga zbog kojih se baš zato bave muzikom.

“Moj stari je nekad znao reći, „Ko ne zna, nikad i neće“…Upravo i o tome govori i nova pjesma i spot. Nadamo se da ćemo se svi zabaviti gledajući novi spot, i da će pjesma Rospija doći do onih koji slično razmišljaju.”

Posebno se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ovog interesantnog projekta.

U prilogu ovog članka dodajemo i link pjesme i nekoliko fotografija, te se nadamo da ćete uživati u istoj kao što smo i mi uživali.

Izvor: Biscani.net