Bihaćki gimnazijalci u akciji “Projekt Građanin” pokušavaju poboljšati sigurnost u saobraćaju


Uviđajući problem povećanog broja saobraćajnih nesreća u ulici Žrtava Srebreničkog genocida gimnazijalci iz Bihaća odlučili su da se sa ovim slučajem zabave kroz “Projekt Građanin”. S obzirom da je prvi korak procesa prikupljanje informacija oni su se već dali u posao, ali i zamolili redakciju ABC-a da objavi njihov poziv. Nadamo se da će ovaj projekat uspješno realizirati i samim tim podići sigurnost u saobraćaju u našem gradu.

Mi smo učenici JU Gimnazije “Bihać”, 3.a razreda i ovom prilikom želimo upoznati građane grada Bihaća sa temom našeg projekta ”Projekt Građanin”.

“Mi smo učenici JU Gimnazije “Bihać”, 3.a razreda i ovom prilikom želimo upoznati građane grada Bihaća sa temom našeg projekta ”Projekt Građanin”. Dakle,radi se o izgradnji kružnog toka u ulici Žrtava Srebreničkog genocida. Ovu temu smo izabrali za dobrobit svih sugrađana. Mnogobrojne nesreće u prethodnim godinama podstakle su nas za realizacijom izgradnje kružnog toka koji bi svakako poboljšao sigurnost u sabraćaju na tom lokalitetu. Nadamo se da će nas građani te vlast grada Bihaća podržati u ostvarivanju ovog projekta, jer nam je namjera da spriječimo neželjene scene u ulici Žrtava Srebreničkog genocida.Obratili smo se Zavodu za prostorno uređenje i uradili intervju sa Felić Damirom. Posjetili smo predstavnike zakona iz MUP-a, sa njima razgovarali o saobraćaju i pomenutoj raskrsnici odnosno mjestu za izgradnju kružnog toka. Ukoliko neko od građana ima ideju kako bi nam mogao pomoći bilo bi nam drago da nam se javi.”

//abc.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...