Bihaćki gradonačelnik učestvovao na konferenciji koja se tiče migrantske krize

BISCANI.NET
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić učestvovao je u dvodnevnoj konferenciji pod nazivom "Regionalni događaj na temu upravljanja odgovorima općina na migracije i vanredne situacije”.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić učestvovao je u dvodnevnoj konferenciji pod nazivom “Regionalni događaj na temu upravljanja odgovorima općina na migracije i vanredne situacije”.

Konferenciju u Sarajevu organizirao je Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u ime Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke, a u saradnji sa Mrežom asocijacija i lokalnih vlasti Jugoistočne Europe (NALAS).

Kako je istaknuto tokom konferencije na kojoj je jedan od učesnika panel diskusija bio i gradonačelnik Fazlić, cilj regionalnog događaja je prikupljanje naučenih lekcija vezanih za migrantsku krizu iz općina u Srbiji i Makedoniji, u svrhu razmjene iskustava i najboljih praksi u širem regionalnom kontekstu, uključujući i ostale zemlje Zapadnog Balkana, koje se suočavaju ili bi se mogle suočiti sa sličnim izazovima.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...