Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić učestvovao je u dvodnevnoj konferenciji pod nazivom “Regionalni događaj na temu upravljanja odgovorima općina na migracije i vanredne situacije”.

Konferenciju u Sarajevu organizirao je Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u ime Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke, a u saradnji sa Mrežom asocijacija i lokalnih vlasti Jugoistočne Europe (NALAS).

Kako je istaknuto tokom konferencije na kojoj je jedan od učesnika panel diskusija bio i gradonačelnik Fazlić, cilj regionalnog događaja je prikupljanje naučenih lekcija vezanih za migrantsku krizu iz općina u Srbiji i Makedoniji, u svrhu razmjene iskustava i najboljih praksi u širem regionalnom kontekstu, uključujući i ostale zemlje Zapadnog Balkana, koje se suočavaju ili bi se mogle suočiti sa sličnim izazovima.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.