Kulturni centar vas poziva na dvije sljedeće aktivnosti:

19:00 sati; Udruženje likovnih umjetnika „Zarez“- “1”Otvaranje izložbe

U povodu prve godišnjice uspješnog rada, grupa mladih akademskih slikara udruženih u „Zarez“ će se predstaviti bihaćkoj publici izložbom radova svojih članova.

21:00 sat; predstava: Trg ratnika Gradsko pozorište Jazavac iz Banja Luke

Priča prati intimnu ispovijest brata i sestre koji su zbog rata prinuđeni da napuste svoju domovinu. Noseći traumu izgnanstva, posebno smrti oca koji strada u bijegu, u novoj sredini se jako teško snalaze, živeći sa predrasudom da tu nisu dobro došli. „Trg ratnika“ govori o problemu azilanata koji u novoj sredini, daleko od svojih kuća, iz kojih su istjerani, pokušavaju ponovo naučiti živjeti i voljeti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.