Prije nekoliko dana brojni svjetski mediji su objavili da je milijarder Bil Gejts (Bill Gates) kupio superjahtu “Aqua” s pogonom na tekući vodik, a čija je vrijednost procijenjena na 644 miliona dolara. Međutim, proizvođač jahte ”Sinot” kaže da to nije tačno.

– Posljednjih nekoliko dana u međunarodnim medijima pojavili su se različiti članci u kojima se navodi da je “Sinot” prodao Bilu Gejtsu svoj koncept “Aqua”. Ti članci nisu tačni – izdano je saopćenje na stranici kompanije. 

Jahta je dugačka 112 metara i može ugostiti 14 gostiju i 31 člana posade, a plovi brzinom od 31 kilometar na sat. Također, jahta sadrži velnes centar s teretanom, hidromasažnom sobom i prostorijom za jogu. Osim toga, tu su unutrašnji i vanjski prostori za zabavu, kao i prostor za objedovanje. Na jahti se nalazi i bazen s mini slapovima koji padaju preko kamenih stepenica, navodi DesignBoom.

Jahta će biti spremna za plovidbu 2024. godine.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bil Gejts ne kupuje jahtu od 644 miliona dolara, firma je sve demantirala / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.