Fej Danavej danas proslavlja 79. rođendan, a ova dama i dalje može da se pohvali ljepotom i prefinošću, premda je u pošteno zrelim godinama!

Još od davne 1967. kada je bacila svijet na koljena ulogom zanosne gangsterke Boni u kultnom ostvarenju “Boni i Klajd” pa sve do danas, uprkos starosti, ostala je simbol ljepote i prefinjenosti.

Foto:Profimedia

Vrhunac slave, ali i se**epila ova dama dosegla je tokom 70-ih godina prošlog vijeka, a ova dekada bila je posebno plodonosna i kada su nagrade u pitanju – Danavej je između ostalog tada dobila i Oskara za najbolju glavnu glumicu.

Ova nježna, a ipak zanosna plavuša blistavog osmijeha ostarila je sa stilom, premda je prisustvo estetskih korekcija i te kako vidljivo.

Ipak, pošlo joj je za rukom da sa istim ne pretjera, za razliku od njenih brojnih koleginica. I dalje blista kad god se pojavi na crvenom tepihu, a njen osmijeh dovoljan je da ispuni čitavu prostoriju.

U julu 2018. godine bila je lice reklamne kampanje Gucci, pokazavši da je prava diva uprkos godinama.

Foto:Profimedia

Podsjetimo, Fej je pored ljepote, poznata i po nezgodnoj naravi i naprasitom ponašanju, pa je tokom karijere u nekoliko navrata dolazila do sukoba kako sa medijima, tako i sa kolegama glumcima i rediteljima.

Poznata je anegdota kada je slavnog Romana Polanskog prilikom saradnje na filmu “Kineska četvrt” polila bocom urina. S godinama se nije smirila, a dokaz tome i je incident od pre svega nekoliko mjeseci kada je dobila otkaz iz monodrame “Čaj u pet”. Naime, glumica je stvorila neprijatnu i neprijateljsku atmosferu do te mere da su je se ostali zaposleni doslovce plašili.

Foto:Profimedia

Bilo kako bilo, jedno je sigurno – ni njen buntovnički karakter, ni lepota nisu izbledjeli!

Novi.ba/Žena.rs

Više saznajte na izvornom linku: – BILA JE NAJZGODNIJA PLAVUŠA U HOLIVUDU, A DANAS PUNI 79 I IZGLEDA BRUTALNO DOBRO: Kad su joj ljudi vidjeli lice, nisu mogli da vjeruju! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.