Prije tri godine svjetske naslovnice bile su pune detaljima oko misteriozne trudnoće tinejdžerke (16) iz Michigana.

Naime, ona je lažirala trudnoću i to sa trojkama.

Kupila je lažni stomak, a imala je čak i lažne fotografije s ultrazvuka na kojima su bile trojke. Fotografije je napravila na internetskoj stranici FakeABaby.com.

Tinejdžerka je organizirala i darivanje djece na kojem je dobila razne poklone, a čak je dobila i novčanu donaciju od grada za mlade porodice.

Budući otac Jordan, također 16-godišnjak, pripremao se na veliku promjenu u životu, piše Mirror.

– Bio sam uzbuđen, ali i uplašen. Počeo sam tražiti posao i bio sam spreman utrošiti sve svoje vrijeme na nju i djecu – rekao je.

Međutim, kako se termin poroda približavao, tako je priča 16-godišnjakinje postajala sve sumnjivija. Prva je počela sumnjati majka budućeg oca.

– Moj sin nikada nije s njom mogao ići na pregled kod doktora – rekla je Krissy Wyrabkiewicz.

Djevojka je uhvaćena kada je u Facebook grupi “Mame trojki” objavila fotografije s ultrazvuka svoje nerođene djece, a u koje je posumnjala jedna majka iz Ohija koja je primijetila da su to lažne fotografije sa stranice FakeABaby.

– Sve tri bebe su u potpuno istoj pozi i identične su. Kada biste fotografije stavili jednu kraj druge, vidjeli biste da je koristila lažnog doktora koji ne postoji – napisala je majka iz Ohija.

Kada je došlo vrijeme da se porodi carskim rezom, ona je objavila kako je izgubila bebe, no odbila je otići doktoru.

Porodica njenog dečka alarmirala je policiju koja istražuje slučaj. Poslije je djevojka pak izjavila kako je izgubila bebe u šestoj sedmici trudnoće, no s obzirom na sve, sumnja se da je uopće ikada bila trudna.

Izvor: / novi.ba