Bilal Elvis Ćejvanović iz Bihaća snimio svoju prvu autorsku kasidu

Biscani.net

Bilal Elvis Ćejvanović iz Bihaća, interpretator ilahija i kasida, predstavio se sa svojom prvom autorskom kasidom koja nosi naziv “Hej Medino, ljepotice.”

Ova kasida iza sebe ima posebnu priču jer je napisana u periodu kada je Bilal kao dječak otišao sa svojim babom u Mekku i Medinu 2007. godine. Tu je u posjeti Medini ostao zadivljen ljepotom ovoga čistog grada, pa u povratku kući Bilal počinje da piše na papir tekst i prenosi svoje utiske i emocije, koje je osjetio prilikom boravka u Svetome gradu.

Početkom tekuće godine odlučuje da svoju prvu autorsku kasidu predstavi javnosti, kao i da se uradi aranžman za istu, a zatim snimi i video spot. Posebnost ove kaside je učinilo i to što su sa Bilalom Elvisom Ćejvanovićom sarađivali poznati bosanskohercegovački interpretarori: Latif Močević, Enes Ukić, kao i Mustafa Isaković, koji su ovoj kasidi dali posebnu dimenziju zajedničkim glasovima.

Kasida je snimljena u Sound Art studiju, a aranžman je uradio producent Halid Hajduković. Na ekranciji video spota i senariju je radio tim ljudi na čelu sa Selvedinom Ahmićem i Aldinom Ljubunčićem, a sam spot snimljen je na više različitih lokacija.

Kako ističe Ćejvanović, cilj mu je da poruka kaside dođe do ljudskih srca i da nas potakne da više učimo o životu Muhammeda s.a.v.s. Također, Bilal nam prenosi da poslije ove kaside dalje nastavlja sa radom i da će u skorije vrijeme biti najavljen novi projekat.

(Biscani.net)

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...