INDENPENDENT pod egidom “ekskluzivno” otkriva kako će se sezona prekinuta pandemijom koronavirusa do kraja odigrati u Championship, League One and League Two, odnosno, engleskoj drugoj, trećoj i četvrtoj ligi.

Engleski list je u posjedu pisma koje je Rick Parry, predsjednik English Football League, udruge koja okuplja spomenute lige, poslao svim klubovima u njima u kojimaih obavještava da će se sezona odigrati do kraja i to bez prisustva gledatelja na stadiona, ali i da će se stotine tisuća onih koji su skupo platili godišnje karte obeštetiti tako da će sve preostale utakmice moći gledati na televizijskim kanalima, streaming servisima i službenim klupskim stranicama.

U pismu se ne navodi datum kada će se sezona nastaviti, ali se klubove obavještava kako mogu planirati da će s treninzima nastaviti 16. svibnja. Britanska Vlada jučer je karantenu u zemlji produljila najmanje do 7. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o nastavku sezone u Championshipu nije najbolja koju je nakon posljednjih sastanaka premierligaša mogao čuti Slaven Bilić. Naime, BBC je jučer otkrio da su čelnici Premier League u posljednje vrijeme sve više govorili o tome da se Leeds i West Bromwich, koji su u trenutku prekida sezone Championshipa držali prva dva mjesta, koja jamče izravni plasman u Premiership, tamo prebace dekretom, bez da se sezona u drugoj ligi odigra do kraja.

Bilić i njegov WBA najviše bi profitirali ovakvom odlukom jer devet kola prije kraja prvenstva drže drugu poziciju, zadnju koja izravno vodi u Premiership. Šest bodova iza Bilićevog kluba je Fulham, koji, naravno, ne želi ni čuti za ovakav rasplet jer do kraja prvenstva ima se igrati još puno pa Cottagersi pikiraju na poziciju koju drži Bilić. U engleskoj drugoj ligi klubovi plasirani od trećeg do šestog mjesta po završetku regularnog dijela sezone razigravaju za jedno preostalo mjesto koje vodi u Premiership.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Bilić ipak neće dekretom u Premiership. Donesena revolucionarna odluka / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.