U haustoru jedne zgrade na Sajmištu u Derventi jutros je pronađena napuštena beba. U Policijskoj upravi Doboj i dobojskoj bolnici potvrdili su ovaj slučaj i rekli da je beba živa i zdrava te da je zadržana u bolnici. Prema nezvaničnim informacijama, majka je dvadesettrogodišnja štićenica Centra za socijalni rad u Derventi. Osoba je sa posebnim potrebama i ima još djece, prenosi agencija Viphd. 

O navedenom događaju obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu napuštanje djeteta, kao i da je o svemu obaviješten nadležni centar za socijalni rad.

Građani Dervente jutros su bili šokirani informacijom da je u haustoru zgrade na Sajmištu u blizini nekoliko lokala pronađena beba.

Prema izjavi radnika jednog od ugostiteljskih objekata koji se nalazi u blizini, bebu je pronašla radnica Mirjana Jeftić, koja održava lokal. Ona je ispričala da se sve desilo rano jutros, kad je išla na posao. 

– Bilo je 5:25 sati kad sam je jutros pronašla u haustoru, uz zid kladionice. Jezivo je bilo jutros da čuješ plač djeteta u korpi na -5 – kazala je Jeftić. 

Nedugo nakon prijavljenog događaja, policija je pronašla majku bebe, koja je, prema nezvaničnim informacijama, dvadesettrogodišnja štićenica Centra za socijalni rad u Derventi. Osoba je sa posebnim potrebama i, navodno, ima još djece.

Prema izvještaju ljekara dobojske bolnice, zdravstveno stanje napuštene muške bebe, koja je jutros pronađena u Derventi, stabilno je i beba nije promrzla niti je neuhranjena, izjavio je načelnik Odjeljenja za pedijatriju Miroslav Jović.

Kako je navedeno iz PU Doboj, o navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu napuštanje djeteta, a o svemu je, kažu, obaviješten i nadležni centar za socijalni rad. Nakon dokumentiranja i kompletiranja predmeta protiv V. N., Okružnom javnom tužilaštvu Doboj bit će dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, navodi se u saopćenju.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bilo je jezivo čuti plač djeteta na -5 stepeni / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.