Željezničar je u prvoj pripremnoj utakmici poražen od Veleža sa 2:1, a tim povodom obratio se šef struke “Plavih” Amar Osim.

– Danas nije ništa dramatično, pogotovo kad se uzme u obzir s kakvom smo ekipom igrali, naročito u drugom dijelu. Igralo je četiri-pet igrača na probi, dva-tri koja su se vratila sa posudbe, dva nova. Bilo je nerealno očekivati da se možemo suprotstaviti Veležu, za koji je igralo sedam ili osam igrača koji mogu komotno igrati za prvi tim – kazao je Osim. 

Tvrdi da se na utakmici imalo šta vidjeti. 

– Teren je bio težak, mnogo se griješilo s obje strane, ali se desilo i finih stvari s obje strane. Trčalo se mnogo i s te strane smo zadovoljni, vidjeli smo nekakvu želju, nekakvu dinamiku, vidjeli smo sve što smo trebali vidjeti kad su u pitanju igrači koji su na probi – rekao je Osim.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Širokog Brijega. Susret se igra na Pecari od 14:30 sati.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bilo je nerealno očekivati da se možemo suprotstaviti Veležu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.