Ubedljivo najteži učesnik u emisiji “Moj život sa 300 kilograma” bio je Džulijus, koji je zbog svoje morbidne gojaznosti bio na ivici smrti.

Džulijus Džej Ti Klark iz Oklahome rekao je iskreno da u potpunosti zavisi od svoje djevojke Džesike, kao i da je svjestan da je na ivici smrti.

– Potrebno mi je da znam da u svakom trenutku oko mene postoji gomila hrane. Hrana mi je najvažnija stvar na svijetu, više volim da jedem nego se*s – objasnio je u jednoj od epizoda.

Džesika je, s druge strane, govorila da je zabrinuta za njega, ali ipak mu je omogućavala da se prejeda brzom hranom. Slatkiše mu je svakodnevno donosila praktično u džakovima, a pored kreveta mu ostavljala po nekoliko kartona pica.

– Sve što u sebi sadrži šećer je moja velika slabost i ne mogu da odolim slatkišima – objasnio je Džulijus, koji je počeo da se goji već sa 13 godina, i od tada je iz godine u godinu bivao sve deblji. Na kraju, sa 22 godine, imao je preko 300 kilograma i ljekari su mu otvoreno rekli da 30. godinu neće dočekati. Sa 25 godina već je bio u invalidskoj penziji, i živeo u krevetu od socijalne pomoći.

Tridesete je, kako sam kaže, proveo prejedajući se i živeći u prljavštini jer sa 405 kilograma nikako nije mogao da povede računa o ličnoj higijeni. Uz sve to, na nozi mu se pojavio ogromni limfedem zbog čega je bio dodatno onemogućen da se kreće.

Kada se pojavio u emisiji “Moj život sa 300 kilograma”, bio je svjestan da je na ivici smrti. Doktor Nau ga je stavio na strogu dijetu, ali Džulijus, zavisnik od hrane, postao je agresivan i neprijatan zbog čega je odnos sa Džesikom propadao.

Kada je postalo jasno da sam ne može da se izbori sa svojom zavisnošću, smješten je u rehabilitacioni centar u Hjustonu. Tu su kilogrami otišli u dovoljnoj mjeri da se kvalifikuje za bajpas želuca, nakon čega su kilogrami nastavili da odlaze. U ovom trenutku, lakši je za 181 kilogram.

Kada bude otišao i na odstranjivanje limfedema, imaće oko 60 kilograma manje. Sa Džesikom je raskinuo i kaže da planira da se strogo pridržava plana dr Naua za zdrav život.

(Zena.blic.rs)
 

Više saznajte na izvornom linku: – BIO JE NAJDEBLJI UČESNIK U HISTORIJI TAKMIČENJA, IMAO 405 KILOGRAMA: Rekli su mu da će biti MRTAV ZA GODINU DANA, a sada ga NE BISTE PREPOZNALI, PREPOLOVIO SE / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.